TANDARTSEN Boca Sana
We zijn momenteel gesloten.Weer open op donderdag van 07:30 tot 21:00

Tandartsen Zeist

Als je denkt aan een tandarts in regio Utrecht, en dan met name een tandarts in Zeist, dan denk je direct aan Boca Sana. Boca Sana betekent in het Spaans ‘Gezonde mond’ en dat is precies wat wij belangrijk vinden in onze tandartsenpraktijk. Door de persoonlijke aandacht van onze medewerkers voor jouw mondzorg en een hoge kwaliteit dienstverlening, laten we je met een stralende lach onze praktijk verlaten. Boca Sana is intussen al 10 jaar de tandarts van Zeist. We zijn kleinschalig begonnen en hebben door onze expertise en passie voor het vak kunnen uitgroeien tot een tot een van de beste in de regio Utrecht.

De tandarts van Zeist

Wij verwelkomen je graag bij onze praktijken van Boca Sana in de regio Utrecht. Ons team samenwerkende tandartsen, mondhygiënisten en een kaakchirurg staan elke dag klaar in de praktijk om je de best mogelijke behandelingen te geven op gebied van tandheelkunde. Het team bestaat niet enkel uit een tandarts. We hebben daarnaast heel wat specialisaties opgenomen.

De behandelaars staan klaar voor volwassenen, maar ook voor kinderen tot een jonge leeftijd. Iedereen is welkom bij onze tandartsenpraktijk! Ben je bang voor de tandarts? Geen probleem, wij hebben heel wat ervaring en weten hoe we er moeten zijn voor onze patiënten met angst.

Een groot aantal mensen heeft angst om naar de tandarts te gaan. Door de ontspannen sfeer in de praktijk en bij onze tandartsen ervaren we dat veel nieuwe patiënten met angst toch altijd weer bij ons terugkeren door de open en laagdrempelige aanpak die mensen van ons gewend zijn.

Je hoeft niet bang te zijn voor pijn. Bij bijna iedere behandeling wordt er (indien gewenst) verdoving gebruikt. Er zijn ook patiënten die vragen om juist geen verdoving te krijgen, dit is in overleg ook mogelijk.

Behandelingen

We voeren in beide praktijken heel wat verschillende soorten zorg op gebied van tandheelkunde uit. De samenwerkende tandartsen voeren de controles uit en kunnen eventueel bijkomende behandelingen voorstellen bij bijvoorbeeld klachten of als je tanden extra zorg nodig hebben. Deze kunnen bestaan uit bruggen, vullingen, facings, kronen, wortelkanaalbehandelingen, implantaten en protheses.

Een aantal tandartsen hebben daarnaast hun eigen specialisaties om een nog betere zorg te kunnen verlenen. Denk hierbij aan complexe wortelkanaalbehandelingen, esthetische behandelingen, restaureren van slijtage en erosie en behandeling van mensen die bang zijn voor de tandarts.

Een helpende hand

De samenwerkende tandartsen worden op hun beurt ondersteund door assistentes. Zij kunnen een paar handelingen overnemen van de tandarts. Zoals bijvoorbeeld het maken van röntgenfoto’s, afdrukken en noodkronen.

In de praktijk hebben we ook een aantal mondhygiënisten en preventie-assistentes. Zij voeren gebitsreinigingen uit en geven meer uitleg over hoe de beste mondzorg gerealiseerd kan worden binnen je gezin. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Van de mondhygiënisten zijn er een aantal die gespecialiseerd zijn in verder gevorderde parodontitis.

Kaakchirugie

Daarnaast is er ook nog een kaakchirurg beschikbaar. Deze kan implantaten plaatsen indien dit nodig geacht wordt voor het voorkomen van verdere problemen in de mond of als de patiënt dit graag zou willen.

In onze tandartspraktijk voeren we enkele kaakchirurgische ingrepen uit zoals het trekken van tanden en kiezen.  Als er sprake is van medische gecompromitteerde patienten, lastig te verwijderen verstandskiezen of ziektes aan de mond verwijzen we je door naar het ziekenhuis. Hiervoor kun je terecht bij een specialist in het ziekenhuis. Daarvoor werken we samen met de ziekenhuizen in Zeist en Utrecht. In een aantal gevallen kan het ook gebeuren dat je een doorverwijzing krijgt buiten regio Utrecht voor de beste mondzorg die een patiënt nodig heeft.

Orthodontie

Orthodontie voor volwassenen voeren we in onze praktijk uit met zogenaamde onzichtbare beugels. Dit zijn doorzichtige, uitneembare kunstof bitjes die de stand van de tanden corrigeren. Wanneer het nodig is voor een patiënt, verwijzen we je graag door naar het professioneel team van praktijk Kelderman.

De meeste kinderen behandelen onze tandartsen in onze praktijk zelf. Als blijkt dat er complexere zorg (bijvoorbeeld narcosebehandeling) nodig is aan het gebit bij kinderen werken we nauw samen met verwijspraktijken voor pedodontologie. Deze kindertandartsen zijn meer gespecialiseerd voor problemen in de mond bij kinderen. We behandelen de meeste gevallen van gingivitis en parodontitis in onze praktijk. Voor de meest complexe gevallen verwijzen we naar een praktijk gespecialiseerd in paradontologie. Ook de meeste wortelkanaalbehandelingen voeren onze eigen tandartsen uit. Mocht het nodig zijn verwijzen we ook hierin door naar een praktijk voor endodontologie.

Wij staan uiteraard ook open voor het doorverwijzen naar een praktijk of kliniek van eigen keuze.

Locaties

Boca Sana heeft tandartspraktijken op twee verschillende locaties in de regio Utrecht.

Onze tandartsen in Zeist verwelkomen je graag. Daar hebben we een prachtige boerderij omgetoverd tot een moderne praktijk. Dit hoge contrast geeft een unieke sfeer. Dit is een boerderij uit 1897 die we een frisse, moderne look hebben aangemeten van binnen.

Openingstijden
Maandag: 8:00- 17:00
Dinsdag en woensdag: 8:00 – 17:30
Donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 17:00
In het weekend zijn we gesloten.

De tweede locatie vind je in Bunnik. Daar is de tandartspraktijk gevestigd in het gezondheidscentrum Kromme Rijn. Daar is er niet alleen een tandarts aanwezig, maar werken we daarnaast ook samen met andere zorgverleners waardoor we je de beste zorg kunnen bieden.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8:00 – 17:00.
In het weekend zijn we gesloten.

Afspraak bij de tandarts van Zeist en Bunnik

Heb je een positief gevoel overgehouden bij onze tandartspraktijk en wil je graag een afspraak maken bij een van onze tandartsen? Dan kan je telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar het telefoonnummer van je gewenste tandartspraktijk of je kan ons een mail sturen. Wanneer er sprake is van spoed, kan je ons het beste even bellen. Je mag altijd je voorkeur voor een tandarts uitspreken. We bekijken dan samen of de tandarts beschikbare plaatsen heeft.

Ook is het mogelijk voor nieuwe patiënten om zich aan te melden via de website. Daar kan je je gegevens invullen, zodat je alvast bij ons in het systeem staat. Ook kun je daar direct een afspraak maken.