Over Boca Sana

Een stukje geschiedenis

Het verhaal achter Boca Sana

Boca Sana bestaat inmiddels tien jaar. Begonnen in een woonhuis in Zeist-West, zijn we inmiddels een van de grotere (en beste) tandartspraktijken in de regio. De echte oorsprong van de praktijk ligt nog vijf jaar daarvoor. Peter van der Eerden en Thomas de Leth hebben elkaar leren kennen als twee leergierige studenten tijdens hun studie bij ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Na het volgen van colleges en practica werden ze in hun laatste studiejaar uitgenodigd om een ontwikkelingsproject in Nicaragua op te zetten en dit hebben ze vol overgave gedaan. Met een backpack vol materialen reden ze op hun motor van school naar school om kinderen tandheelkundig te behandelen en voorlichting te geven zodat de kinderen hun gebit beter gingen verzorgen. Dit project noemden ze Boca Sana, dat Spaans is voor “Gezonde Mond”.

Met deze ervaring en hun diploma op zak, openden Thomas en Peter in 2011 Boca Sana Tandartsen in Zeist in Nijenheim in een voormalig woonhuis. De praktijk liep al snel naar tevredenheid van medewerkers en patiënten. Om nog meer patiënten van goede zorg te kunnen voorzien vestigde Boca Sana zich ook in Bunnik. Tandarts Paola Porton is ook hier in een kleine setting begonnen.

Al snel waren beide praktijken toe aan meer ruimte. In Bunnik ging Boca Sana participeren in het gezondheidscentrum waar tandartspraktijk Meijer van Lex en Nick zich bij Boca Sana voegde. In het gezondheidscentrum grenst het tandtechnisch laboratorium aan Boca Sana waardoor kronen en protheses nog beter passend gemaakt kunnen worden. Ook is er nauwer contact met andere zorgverleners zoals de huisartsen, apotheker, logopedist. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het GCK.

In Zeist kwam de mogelijkheid om een voormalige boerderij om te bouwen tot een ideale praktijk waarbij de vijf kamers op een centrale sterilisatieruimte uitkomen. Door de gescheiden patiënten- en personeelsstromen kan een optimale hygiëne gewaarborgd worden. Daardoor kwam ook de mogelijkheid voor kaakchirurg-implantoloog Egbert van der Hoeve bij Boca Sana tandheelkundige implantaten te plaatsen. Door de uitbreiding kunnen tandartsen Sofie Horsthuis, Segou Jonker en Eline Braan ook bij Boca Sana hun behandelingen uitvoeren.