Kindertandheelkunde

De meeste kinderen in onze praktijk voelen zich heel vertrouwd met hun “eigen” tandarts waar ze vaak al jaren plezierig op controle komen. Wij geloven dat het voorkomen van een probleem de beste “behandeling” is. We werken daarom volgens het principe van Gewoon Gaaf. We geven uitgebreide poetsinstructie met plaquekleuring, voeren we gebitsreinigingen uit en geven we fluoridebehandeling en voedingsadvies.

Ontstaat er helaas dan toch een gaatje, is het vaak goed mogelijk om een dit bij de eigen tandarts te herstellen. Soms wordt het een erg uitgebreide behandeling om een melkkies te vullen en kan het beter zijn om een metalen RVS-kroontje te plaatsen. Tandartsen Segou Jonker en Sofie Horsthuis hebben zich toegelegd op de Hall-techniek. Hierbij wordt het kroontje als een hoesje over de kies heen geschoven zonder dat er verdoofd en geboord hoeft te worden.

Als we inschatten dat het voor het kind prettiger is om naar een kindertandarts (pedodontoloog) verwijzen wij naar Tandinzicht. Ook de meest angstige kinderen met de uitgebreidste behandelingen, kunnen hier met een gerust hart terecht. Hopelijk lukt het onder plaatselijke verdoving, maar er kan ook voor gekozen worden onder narcose alle behandelingen in één keer uit te voeren.