TANDARTSEN Boca Sana
We zijn momenteel open.Vandaag geopend tot 17:00

Behandelingen

Bij Boca Sana Tandartsen voeren we een breed scala aan behandelingen uit. Uiteraard doen de tandartsen de controles en stellen ze behandelplannen met u op. Daaruit voortkomende behandelingen voeren ze uit zoals vullingen, facings, kronen, wortelkanaalbehandelingen en protheses. De tandartsen worden hierbij ondersteund door het team van assistentes die naast het assisteren ook enkele handelingen van de tandartsen over kunnen nemen zoals het maken van röntgenfoto’s, afdrukken, scans en noodkronen.

Ook hebben we meerdere mondhygiënisten en preventie-assistentes die gebitsreinigingen uitvoeren en instructie geven om uw gebit en dat van uw kinderen goed te onderhouden.

Verschillende tandartsen hebben hun specialisaties zoals complexe wortelkanaalbehandelingen, beugelbehandelingen met invisble aligners bij (jong)volwassenen, esthetische behandelingen, restaureren van slijtage en behandelen van angstige patiënten. Enkele mondhygiënisten hebben zich toegelegd op de behandeling van verder gevorderde parodontitis. Tot slot hebben we een zeer bekwame kaakchirurg die implantaten zet als dit wenselijk en mogelijk is. Hier vindt u informatiefolders over de verschillende behandelingen.

Voor sommige behandelingen verwijzen wij u naar een externe relatie. Voor kaakchirurgische ingrepen werken we samen met de ziekenhuizen in Zeist in Utrecht, maar verwijzen we ook soms buiten de regio. Beugelbehandeling bij kinderen en volwassenen laten we uitvoeren door de gespecialiseerde orthodontisten van Kelderman. Indien nodig staan er ook parodontologen en endodontologen in verwijspraktijken voor ons klaar. Meestal kunnen kinderen bij ons in de praktijk behandeld worden, maar in sommige gevallen verwijzen we kinderen door naar een gespecialiseerde kindertandarts. Hieronder een lijstje van de specialisten waarmee we het meeste samenwerken. Als er een goede reden voor is of wens vanuit de patiënt kunnen we ook naar andere specialisten verwijzen.

 

 

Implantologie

Als een tand of kies verloren gaat, is de meest elegante vervanging meestal met een implantaat. Als de omstandigheden goed zijn en de behandeling door een bekwame kaakchirurg-imhlantoloog wordt uitgevoerd, ogen de resultaten vaak zeer fraai en natuurlijk met een hoge tevredenheid van de patiënt. Binnen onze praktijk plaatst kaakchirurg Egbert van der Hoeve de implantaten en maakt uw eigen tandarts de kroon, brug of prothese erop. We hebben onderstaande folder gemaakt om uit te leggen hoe het traject van het plaatsen van het implantaat en de kroon erop in zijn werk gaat.

Wortelkanaalbehandelingen

Meerdere tandartsen binnen onze praktijk hebben ruime ervaring in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen, waardoor ze ook de complexere behandelingen tot een goed eind brengen. Enkele tandartsen hebben zich nog verder toegelegd op de endodontologie (leer van de wortelkanaalbehandelingen) waardoor we ook vaak een herbehandeling uit kunnen voeren als een wortelkanaalbehandeling in het verleden niet het gewenste resultaat heeft gehad. Als de tandarts inschat dat u beter af bent bij een endodontoloog die niks anders doet dan wortelkanaalbehandelingen, verwijzen wij u daarvoor door.

Orthodontie

Steeds meer volwassenen vinden een recht gebit belangrijk. Soms gaat het vooral om de esthetiek, maar tanden en kiezen die netjes naast elkaar staan, zijn ook beter schoon te houden. Daardoor is een beugelbehandeling ook voor het behoud van een gezond gebit op lange termijn een zinvolle behandeling. Binnen Boca Sana voert tandarts Peter van der Eerden de orthodontische behandelingen uit. Onderstaande folder geeft meer informatie over de behandeling. Wilt u de mogelijkheden verder bespreken, bel de praktijk voor een afspraak, of plan deze hier online in. (kies ortho eerste consult bij Peter van der Eerden)

Uitgebreid restauratieve tandheelkunde

Al onze tandartsen maken goede vullingen. We proberen zoveel mogelijk de natuur na te bootsen. Daarvoor hebben we composiet in ongeveer 30 verschillende kleuren in onze praktijk. Daarmee kunnen de tandartsen een afgebroken tand zo onopvallend mogelijk herstellen, zodat deze niet meer opvalt. Het grootste compliment waar we namelijk naar op zoek zijn, is dat niemand ziet wat we hebben hersteld.

Meestal lukt het heel goed om een afgebroken stuk tand of vulling te herstellen door een nieuwe vulling te maken. Soms is het nodig om een facing of kroon op een voortand te maken voor een fraai resultaat of een prothese als (tijdelijke) vervanging van een tand of kies. Naast onze praktijk in Bunnik hebben we onze kunstige tandtechnici (Yorgos de Soeten en Emma Kraniotachi) van Dental Keramiek die natuurlijke kronen en protheses kunnen maken. Door de innige samenwerking kan de tandtechnicus bij ons in de praktijk de kroon of facing op de juiste kleur aanpassen of kunt u bij de tandtechnicus langs gaan voor de juiste kleur en vorm.

Soms heeft een tand of gebit een specialere behandeling nodig. Tandarts Peter van der Eerden heeft zich toegelegd op de restauratie van slijtage en het uitvoeren van hoog-esthetische behandelingen.

Het belangrijkste voor een mooi resultaat en vooral een tevreden patiënt is het scheppen van de juiste verwachtingen. Daarom luistert de tandarts eerst de wensen en klachten van de patiënt om vervolgens de bespreken wat de mogelijkheden zijn met voor- en nadelen alsook de kosten. U kiest samen de gewenste optie. Soms wordt eerst een proefopstelling gemaakt. Met een soort malletje de vorm van de tanden van een gebitsmodel wordt overgebracht in de mond, zodat u de nieuwe tanden als het ware kan passen.

Kindertandheelkunde

De meeste kinderen in onze praktijk voelen zich heel vertrouwd met hun eigen tandarts waar ze vaak al jaren plezierig op controle komen. Meestal is het dan ook goed mogelijk om een gaatje of afgebroken tand bij de eigen tandarts te herstellen. Soms wordt het een erg uitgebreide behandeling om een melkkies te vullen, dan kan het beter zijn om een metalen RVS-kroontje te plaatsen. Tandartsen Segou Jonker en Sofie Horsthuis hebben zich toegelegd op de Hall-techniek. Hierbij wordt het kroontje als een hoesje over de kies heen geschoven zonder dat er verdoofd en geboord hoeft te worden.

Als we inschatten dat het voor het kind prettiger is om naar een kindertandarts (pedodontoloog) verwijzen wij naar Tandinzicht. Ook de meest angstige kinderen met de uitgebreidste behandelingen, kunnen hier met een gerust hart terecht. Hopelijk lukt het onder plaatselijke verdoving, maar er kan ook voor gekozen worden onder narcose alle behandelingen in één keer uit te voeren.

Ivoren Kruis

Voor meer informatie over de meest gangbare tandartsbehandelingen kunt u terecht op de website van Ivoren Kruis

Nazorg

Wortelkanaal-behandeling

Implantaten

Nazorg voor uw implantaten

Extractie

Nazorg bij extractie